keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

108. Uutta heppaa kehiin ja hyvästit toiselle

Otsikko kertoo.
Pääsin siis lauantaina, kokeilemaan uutta suokkiputtea alleni. Kyseessä on Joihumilla niminen 5v suokki tamma. Tamman kanssa olisi tarkoitus alkaa vähitellen harjoittelemaan ja pudottamaan laitumella kertyneitä kiloja.
Hän vaikutti ensikokemukselta oikein mielenkiintoiselta projektilta, eihän se vielä paljoa osaa, mutta varmasti oppii vähitellen (vaikka itseppäinen onkin). Itsepäisyyden sainkin huomata heti alussa, kun tiellä mentiin Milla olisi halunnut mennä omia polkujaan ja kun minä halusin mennä eri reittiä niin tuli melkoisen laajat käännöksen, hehheh! Ensin kierreltiin hieman varovaisemmin ja tutustuen lähiteitä. Kun oltiin tulossa takasin päin huomasin erään ratsukon tulevan meitä vastaan, joiden seuraan sitten liityin. Teki heti hyvää Millalle, kun piti kävellä hitaasti, kun toisen ratsukon heppa oli rauhallisempi köpöttelijä, meinasi M:llä mennä välillä hermo.
Käppäiltiin porukassa joen toiselle puolen, jossa sitten pidemmällä suoralla vähän ravattiin. Käytiin yhdessä maastoilemassa metsässä ja kun oltiin taas pidemmän suoran kohdalla menossa takaisin, tiemme erosivat kun lähdin Millan kanssa vielä vähän testailemaan ravia.
Ravailtiin sellaisia noin 200 metrin pätkiä (välillä siirryttiin käyntiin) pitkää suoraa tietä pitkin ja Millä tykkäs, pakko myöntää niin minäkin. Käännyttiin yhessä risteyksessä taksin päin ja annoin Millan mennä mieleistään vauhtia ravissa hieman rennommin, kun yhtäkkiä älysin ettää tää heppahan laukkaa. Mulle oli enne ratsastamaan lähtemistä sanottu ettei M välttämättä nosta laukkaa helposti, kun ei se oo tuoreessa muistissa. Sittenhän me laukkailtiin jonkinmoinen pätkä ja M päristeli innoissaan. Loppu matka käveltiin rauhassa takas tallille ja rauhallisesti todella mentiin. Tallille päästyämme oltiin molemmat hiestä märkiä ja janoisia, Milla sai melassin, kun mä join pillimehuni.
Kokonaisuudessaan maastoilu meni hyvin ja odotan seuraavaa kertaa.

Olen tehnyt jo hieman suunnitelmia Millan liikuttelun varalle, niin saadaan paino putoamaan ja monipuolista liikuntaa hepalle. Luvassa mm. käyntimaastoja, maastakäsin työskentelyä, ravikäynti maastoja, laukannostojen harjoittelua, irtojuoksutusta(?), ehkäpä ohjasajoa, vähitellen kunnon noustessa hiittilenkkejä ja kentällä työskentelyä. Mahdollisimman monipuolisesti, on nyt mun pääajatuksena.

Märkä heppa ja kännykkä laatu :D
Katsotaan mitä tästä kehittyy.

__________________________________________________

Hyvästit toiselle, mitäs se nyt meinaa.
No se tässä kohtaa tarkoittaa sitä, että sain sanoa hyvästit Mistylle, lupaavalle ravihevoselle, jolla muutaman kerran kerkesin ratsastamaa, sille jolta tipuin ja sain aivotärähdyksen viime syksynä.  Kuulemani mukaan Misty kuoli sydämmen pysähdykseen hiitillä.
Lepää rauhassa Misty ja ravaa kaikkein nopeiten siellä vihreillä niityillä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti