perjantai 3. heinäkuuta 2015

104. Kinkkisiä puomitehtäviä

Helouu!
Olen tällä hetkellä lomalla Nilsiässä, joten päätin varata ratsastustunnin vakitalliltani Mökinmäentallilta, joka on melko uusi, mutta mielestäni laadukas paikka.
Tunnilla menin Walmalla, josta olenkin kertonut Rakastetut-Ratsastetut -osiossa. Walma on oikein kiva vanha puokki rouva.
Pääaiheita tunnilla oli keskikehon hallinta (perusistunnassa) ja laukanvaihdot puomilla. Laukanvaihtoja en ole oikeastaan koskaan kunnolla tehnyt, mutta nyt todella pääsin niiden makuun.
Alkuun mammukka oli kuin rautakanki, mutta alkoi kuitenkin vertyä vähitellen ja muuttui oikein miellyttäväksi ratsastaa.
Tässä hieman videoselitystä tunnin tehtävistä:

 

Ravitehtävässä oli aluksi aika helppo istua mutta, kun pitkän sivun puomien väliä pidennettiin  ja heppa alkoi tekemään isoja korkeita askelia, saivat vatsa- ja selkälihakset kyytiä. Aamulla kyllä huomasi mitä oli eilen tehnyt. Laukkatehtävässä haastavinta oli pitää Walman iso laukka lyhyempänä jotta voltit pystyi tekemään puomien keskeltä, laukan vaihtaminen toisella pitkällä sivulla oli melko yksinkertaista kunhan tein ennen puomia puolipidätteen ja sen jälkeen laukka-avut. Tästä laukanvaihto tehtävästähän Walma innostui paljon ja siksi sain pidätellä sitä reilusti, ettei vaan viuhahdettais tehtävän läpi ilman vaihtoja. Useamman kerran kävi niin että annoin luultavasti huonot avut / en pidättänyt tarpeeksi ja heppa siirtyi puomin jälkeen ristilaukkaan, mutta kuitenkin vaihtoi oikeaan laukkaan toisella puomilla. Saatiin kuitenkin muutamia täysin onnistuneita suorituksia, joista olen vähän vieläkin flow-fiiliksissä.
Kun oltiin tehty laukka tehtävä molempiin suuntiin onnistuneesti siirryttiin vähitellen tekemään loppuverkkaa.
Tunnista olen tyytyväinen ja jälleen opin jotain uutta!

Siellä hieno ratsuni, tunnin jälkeen. <3


4 kommenttia:

  1. Anonyymi4/7/15 13:44

    Mites kolmoistutkinto sujuu? Onko se todella niin rankkaa? Oletko saanut millaisia numeroita? (Paras,huonoin) itse olen mahdollisesti puolen vuoden päästä hakemassa kolmariksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sujunut vaihtelevasti.
      Taidan tehdä tähän ypäjä/luokio opiskelun suhteen ihan oman postauksen jossa vastailen (todennäköisesti) videolla kaikkiin kysymyksiin.

      Poista
  2. Anonyymi4/7/15 13:44

    Sano hyviä ja huonoja puolia ypäjältä ja lukiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten yllä vastasinkin jo, teen tästä aiheesta postauksen ja kerron siinä. 😉

      Poista