perjantai 22. toukokuuta 2015

103. Ratsastuspäiväkirja: Päivät hukassa

Onhan se hyvä pitää päiväkirjaa ratsastuksista, kun ei kerkee samana päivänä kirjottaa ja nyt viikon jälkeen pitäs muistaa niinki vahoi juttuja ja päiviä millon ja miten on missäki menny. Joten onkkelma on se että ratsastin viime ja toissa viikolla useemmanki kerranmutta en muista niistä enää mitään joten hypätkäämme niiden yli ja jatkakaamme huoletta tähän viikkoon.

Ratsastuskerralta 13.5
Alkuviikosta, muistaaksseni tiistaina menin ratsastamaan Valolla, suunnitelmissa mennä ilman satulaa. Tallilla kuitenkin tuli onkkelma että missä mun pitäis mennä, kun ei opiston alueella saa ratsastaa ilman satulaa. Noh ratkasu oli hiekkatarhassa ratsastaminen, kun kerran tarha on iso niin miksikäs ei?
Tarkoitus oli mennä suht rennosti ja pyrkiä saamaan kumpikin osa puoli rentoutumaan. Kaiki sujui oikeen kivasti mitä nyt omassa tasapainossa välillä häikkää, johtuen hetkellisestä etukumarasta. Ilman satulaa ratsastuksen aikana hoksasin mun istunnan virheitä tosi paljon ja älysin myös kuinka paljon mun pitää nojata taakse päin, että olisin suorassa/linjassa satulassa. Istunnan kun sain kuntoon niin ponihan liikkui todella hienosti ja letkeästi, sekä kuunteli täysillä istunta ja pohjeapuja.
IHAN MAHTAVA AHAA -ELÄMYS pitkästä aikaa mennä satulatta ja älytä kuinka saan istuntani suoristumaan. Hiekalla pyörittelyn  jälkeen käytiin vielä lähi maastossa  (lue hiekkatielenkki), joka kiertää tallin takaa (n. 5km?).
_________________________________________________

Torstaina 14.5. mulla oli Annan valkka. Olin kerrankin ajoissa ja kerkesin tällä kertaa verkkaamaan kunnolla, joten Valo tuntui jo paremmalta heti alkuun.
Tunnin aikana tehtiin mm. paljon voltteja ja ympyröitä. Alku mentiin muistaakseni käynti sekä ravi voltteja ja tehtiin suoria teitä kentän poikki (harjoiteltiin nopeita mutta tarkkoja kulmia). Noin puolessa välissä tuntia otettiin jalkkarit pois ja tehtiin pitkältä sivulta laukannosto, laukattiin kulma, voltti lyhyelle sivulle, kulma ja pitkälle sivulle voltti, jonka jälkeen siirtyminen raviin ja sama rumba uusiks. Vasen laukka ei oikein tahtonut taaskaan nousta joten jouduin loppujen lopuksi oman istunta virheeni takia laittamaan jalkkarit takaisin jalkaan ja nostamaan laukan sen jälkeen voltilta.
Kokonaisuudessaan tunti meni ihan hyvin, mutta parannettavaa löytyy paljon.





Valo näyttää kyl yllättävän isolta vaikka se on nii pikkunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti