sunnuntai 10. toukokuuta 2015

101. Ratsastuspäiväkirja: Itsekritiikkiä ja pikkupomppuja

Heloouu!
4.5.-15
 
Olin ratsastelemassa Valolla heti maanantaina, ideana oli käydä valkussa opittuja juttuja itsenäisesti läpi.
Olen yleensäkin ratsastaessa hyvin itsekriittinen vaikken sitä monelle ainakaan ääneen sano. Parhaiten sen huomaa kuvaaja, joka uskollisesti tulee pyytäessäni. Kuvaajalle saatan ohi mennessä aina marmattaa miltä heppa nyt tuntuukaan ja miten, suoraan sanottuna perseellään oma istunta taas on tai muuta vastaavaa. En kyllä itse ymmärrä miten joku jaksaa olla kuvaajanani kun valitan jatkuvasti jostain.
Tässä aivan täydellinen esimerkki valittavasta ratsastajasta! XD

 
Ton valituksen jälkeen sain jonkun päättäväisyys kohtauksen ja sain jostain virtaa pistää poni kuriin ja tekemään töitä tosissaan. Kaippa siitä valituksesta on jotain hyötyä sitten, jos kerran osaa tehdä valituksen kohteille jotain. Olis varmaan kyl hyvä joskus ottaa joku äänitin mukaan ratsastamaan ja nii vois jälkeen päin puntaroida ja miettiä mitä valituksen aiheille voi/pitää tehdä.
 
Ratsastelin Valoa siis ensimmäisenä isolla kentällä, reiluilla kaarilla ja lähdin taivuttelemaan ponia. Isossa kentässä on meille se huono puoli että Valo tahtoo aina keskittyä siellä johonkin  muuhun kuin apujen tottelemiseen ja eteenpäin menemiseen. Otin laukkaa jo heti käynnin jälkeen, koska olen huomannut ponin vertyvän siinä nopeammin ja alkamaan hakeutua ihan itse oikeaan muotoon.
 
On se niin nätti pikku poika kun se tahtoo! :3

Jonkin näköinen laukannosto yritys...
 
Kunhan vain pidän ohjat napakalla ja ratsastan pohkeilla eteen. Ravissa työskentelin laukan jälkeen enemmän. Se sujui ihan mallikkaasti, joidenkin ympyrä ja voltti toistojen jälkeen. Ratsastelun aikana pidettiin kolmet taikka neljät lyhyet välikäynnit ja ainakin yhdet pidemmät, kun vaihoimme estekentälle.
 
 



 
Estekentälle menimme ihan huvin vuoksi katsomaan olisiko siellä meille jotain pikkuisia "esteitä" valmiiksi ja olihan siellä kavaletti ja ristikko, joita sitten päätimme mennä. Ensimmäiseksi estekentällä pyöräytettiin kavaletti toisiksi pienimmälle ja mentiin sitä ympyränomaisella tiellä melko vapaassa laukassa, sekä pari ravilähestymistä. Sen jälkeen kun kavaletti hypyt suju mentiin vielä muutamia hyppyjä pikku ristikolle. Ristikolle tultiin kummassakin laukassa ja välillä vastalaukassa. Kaikki hypyt suju Valon puolesta ihan hyvin, mutta omassa esteistunnassa on kyllä petrattavaa ja paljon. Mutta tässä teille sitten piristeeksi ja vaihteluksi videota.
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mukava postaus!:)Oli kiva kun oli tekstiä,kuvia ja video:):)
    -Eve

    VastaaPoista