perjantai 1. toukokuuta 2015

99. Ratsastuspäiväkirja 2. päivä

Olin tiistaina 28.4. Anna Kärkkäisen kouluvalmennuksessa. Se oli mun ja Valon eka valkku, joka meni treenauksen määrään nähden hyvin. Sain tunnista paljon irti (koska ryhmä koko oli pieni) ja uskon meneväni toistekin Annan tunnille.

Muistettavaa valkusta (lähinnä iteäni varten tämä):
  1. Istunta, selkä suoraksi, nojaa taakseppäin = etukeno pois
  2. Muista vaatia hepalta tarpeeksi jo alussa
  3. Paljon ympyröillä pyörittelyä, taivuttelua
  4. Kyynärkulma (huomasin käsieni olevan välillä melko suorat kun katsoin kuvia
  5. Leuka ylös (se laskee kun mietin jotain haastavampaa tehtävää tai jos joudun käyttämään kättä)
Ei näin!!

Just näin, tässä ehkä valkun paras kyynärkulma mikä multa löyty.
Tehtiin tunnilla paljon ympyröitä ja voltteja, joilla oli tarkoitus saada hevonen pyöreäksi ja rennommaksi. Tehtiin myös mm. keskihalkaisijalta pohkeenväistöjä ja serpentiiniä (eli kiemurreltiin keskiha. molemmin puolin), lävistäjiä ja siirtymisiä poikkihalkaisijalla.
Pitää jatkossa rueta käymään useammin tunneilla niin saan istuntani kuntoon ja hevosia ratsastettua oikein.

Valmennuksen aikana Valo oli hyvin vaihteleva ratsastaa. Ensin se oli jäykkä, mutta alkoi pyöristymään kun teimme ympyröitä, mutta silti painoi aika paljon kädelle. Välillä se unohti kokonaan mikä on pohje eikä kuunnellut varsinkaan sisäpohjetta yhtään (pohjeapujen kuuntelemattomuus voi johtua siitä että Valo toimii myös valjakkoponina), jonka takia jouduin käyttämään paljon ulkokättä, joka taas johti siihen että sisälle päin asettaminen onnistunut lainkaan. Jossain vaiheessa se kuitenkin heräsi jostain transsista ja tuli avuille hyvin.


Laukannostoissa vasempaan kierrokseen oli aluksi taas hankaluuksia, koska sisäpuolen avut meni kuin tuhkatuuleen. Jossain vaiheessa sain kuitenkin itseni rauhoitettua ja takaisin normaaliin istuntaan ja laukkakin nousi. Sen jälkeen laukka alkoi sujumaan molempiin suuntiin yllättävän hyvin.

Loppujen lopuksi olen taas ylpeä pikku suokkiruunasta, hienosti meni kun saatiin kummankin hermot kasaan ja keskittyminen 100% Ehkä me vielä joskus hypätään jotain esteluokkia ja mennään koulukisoissa?!

_______________________________________________________________


Ratsastustunti 1/2.
Olin siis samana päivänä kahdella tunnilla, ensin päivällä lukkariin kuuluvalla tunnilla ja illalla tuossa valkussa. Nämä tulee siis käänteisessä järjestyksessä.

Ratsastin siis opiston tunnilla Omora nimisellä pv tammalla. Tunnin aiheiksi oli merkitty KO+RE, joka siis meinasi sitä, että meillä oli suurin osa tunnista koulua ja lopussa mentiin pari hyppyä.

En oikeastaan en hyötynyt tunnista mitenkään, koska en oppinut mitään uutta, sain vain samoja neuvoja/korjauksia istuntaani. Ainut tunnin piriste oli se että saatiin tehdä melko vapaasti ja päästiin hyppäämään pitkästä aikaa. Omora innostui esteistä melkoisesti ja meni aika vauhdilla, mutta hyvin meni silti. Ensimmäiseksi mentiin ympyrällä kavalettia, sitten ristikko sarjaa josta mentiin suoraa ympyrällä kavaletti, muutaman hypyn jälkeen nostettiin toinen ristikko pystyksi ja toistettiin sama (sarja+kavaletti ympyrällä).
Hyvät fiilikset jäi tunnista vaikka aika tylsää oli, mutta tulipahan ratsastettua.

Omora (anteeksi kännykkä laatu)


2 kommenttia:

  1. Anonyymi4/5/15 20:49

    Tiedätkö yhtään muita opiston opiskelijoita jotka kirjoittavat blogia? Jos tiedät niin voisitko linkata/kertoa osoiteet jotta saisi vähän lisää lukemista :)

    VastaaPoista