sunnuntai 16. marraskuuta 2014

90. ELMA -messuilla

Hellou!

Mitäs teijän viikonloppuun?
"Messut ovat osa ELMA Helsingin Maaseutumessut-, Metsä-, Kädentaito-, OutletExpo- ja Lemmikkimessut -tapahtumakokonaisuutta."
´Siellä mä siis eilen (La 8.11.) olin, Lemmikkimessuilla pääasiassa, mutta käytiin piipahtamassa mun kaverin kanssa myäs kaikissa muissakin.
Annille myös suuri kiitos kuvista joita otit ja annoit käyttööni kun omasta kännykästäni loppui tila. *kiitos ja kumarrus*

Messuilla oli paljon nähtävää. Heti kun astuin sisään, päälleni huokui iloinen messufiilis. "Opiskelija lippu" -11€ ja näytätkö opiskelijakortin? Iso kyltti keskellä käytävää ohjasi minut Lemmikkimessujen alueelle. Ekana nenääni tuoksahti kissoista lähtevä haju. Sitten eikun etsimään Anni ja kyllähän se sieltä löytyikin kun vähän aikaa tungoksesta etsi ja kännykällä viestitteli missä mennään. Kierreltiin Annin kanssa ekana yläkerta ihan läpikotaisin, ihasteltiin kaikkea koira tilpehööriä, pantoja ja hihnoja muun muassa. Käytiin joka ikinen koju tarkasti läpi, siliteltiin koiruuksia ja tutkittiin esitteitä ja lisää myytäviä tuotteita. Katseltiin koiranäyttelyitä, ihailtiin harvinaisempia lemmikkejä ja tutustuttiin harvinaisemman rotuisiin koiruuksiin. Voi että miten söpöjä eläimiä siellä olikin! Lässytettyä siellätuli seuraavien vuosien eestä. Ja sainpa muuten ekaa kertaa pitää papukaijaa olalla, harmi vaan siitä ei tullu otettuu kuvaa mun olalla ja kädellä, mutta oli se veikee kaveri.
Yläkerran koluamisen jälkeen mentiin alakertaan jossa oli isompia eläimiä. Voi ei miten ne kaikki Laamat ja Alpakat oli söpöjä! Alakerrasta siis löytyi laamojen ja alpakoiden lisäksi erirotuisia hiehoja/vasikoita, kanoja, (mini)poneja, aaseja ja lampaita, järkyttävän iso sonni, possuja, vuohia, suomenhevosia... huh, tulikohan siinä edes kaikki?! Paljon nähtävää ja rapsuteltavaa, siksipä siellä varmaan olikin PALJON perheitä ja lapsia. Annin kanssa pysähdyttiin katsomaan tarkemmin alpakkanäyttelyitä joita oli arvostelemassa englanninkielinen tuomari (vieressään toki tulkki). Katseltiin myös hevosnäyttelyitä sekä tosi hauskaa laama/alpakka agilityä. Osa laamoista ei suostunut yhteistyöhön ollenkaan, siksipä monen suoritus sai yleisön nauramaan ja taputtamaan.
Agilityn jälkeen saatiin vähän syömistä, tuoreita spiraaliperunasipsejä. Ostin myös metrilakuja, kun niitä kerrankin jossain oli mahdollisuus ostaa. Kun oltiin sipsit syöty lähettiin kiertelemään muuta messualuetta. Sieltä ostin Englantilaisia Fudgeja neljä, kun ne oli niin hintavia mutta taivaallisen hyviä. Kierreltiin siellä vielä jonkin aikaa, jonka jälkeen kello olikin jo niin paljon että päätettiin lähteä. Eikun juna-asemalle ja kohti malmia.
Kuvia päivästä:
Paljon nahkaa ja tekonahkaa

Paimennusta


Ihania Samojedi karvapalloja :3

Mopseja <3


Skotlanninhirvikoira, harvinainen rotu Suomessa (ainakin)

SSöpö pieni marsun poikanen

Yksi hieno ulkomailta pelastettu koira

Toinen pelastettu koiruus <3

Hienoja merkkejä

Pikku hamsuja

Näyttelyitä

Pikkukoira ottaa rennosti

Voittajat

Hevosnäyttelyt



"Hei kaveriii, kukkuu!"

Laamoja


voi ei miten söpö! <3

Lisää heppanäyttelyitä

Laamanäyttely

Aasi

Mä löysin joukon Late Lampaita!

Sveitsiläinen alppilehmä, hieho

Vähän isompi sonni

Tollasen papukaijan sain olkapäälleni

Kissanpentuja odottamassa arvostelua
 Kiitos ja näkemiin;

4 kommenttia: