sunnuntai 3. elokuuta 2014

80. Sawo Show, ERI ja LPU

Heijsan!
Elikkäs olin perjantaina Sawo Showssa Topin (beagle) ja sen omistajan kanssa. Aamulla kyyti haki mut 8.45, joten mulla oli aikainen herätys normaaliin lomarytmiin nähden (herään 9-10 välillä). Sorsasalossa oltiin jo kymmen maissa niin  kuin suunniteltiin. Ensimmäisenä etsittiin meidän kehä (55) ja pystytettiin teltta siihen lähelle, jotta nähdään ja kuullaan mitä kehässä tapahtuu.


Jo puol 11 oli tosi kuuma, joten pysyteltiin paljon varjossa ja juotiin paljon.Välillä käytiin kiertelemässä Topin kanssa aluetta samalla tuttuja ja tarjouksia metsäsätäen. Kerran kun tulin takaisin kiertely lenkiltä ja pääsin takaisin, eräs mies juoksi perässäni teltalle ja sanoi että, kun oli nähnyt Topin oli hänen pakko lähteä jututtamaan omistajia. Kovasti sai Topi kehuja Etelä-Pohjanmaan Beagle yhdistyksen puheenjohtajalta (joksika mies siis esittäytyi) ja jopa mahdollisen kiinnostuneen käyttämään Topia jalostukseen.
Koko näyttelyissä olomme aikananäin vain yhtä kaveriani ja hänen äitiään, jotka olivat menossa Suomenajokoirien seniori luokkaan 12v. koirallaan.
Meidän kehän aikataulut ei oikeen pitäny paikkansa ja piti sitten odottaa aikas pitkään että päästiin kehään Topin kanssa. Lopulta noin puol tuntia aikataulua jälessä päästiin kehään.

anteeksi huono laatu, kuvat on ottanut Topin omistaja
Aluksi meillä meni hyvin, Topi juoksi ihan nätisti ja oli oikein komeana pöydällä (eka kertaa). Pöydän jälkeen kun piti vielä juosta kehää niin Topilta meni ilmeisesti hermo tai se ei jaksanut vaan juosta enää ja alkoi hyppimään koko ajan, josta tuomari ei oikein tykänny ja se näkyi arviossa:
Kokas, tottumattomasti esiintyvä, vahvaluustoinen uros, hieman lyhyt kuono, muuten hyvä maskuliininen pää, hyvin kulmautuneet raajat, vielä kevyt lanne, oikea asentoinen häntä, hyvälaatuinen turkki, terveet liikkeet, hyvä luonne, mutta tarvitsee kehätottumusta. Laatuarvostelu junioriluokassa: erinomainen, luokkansa paras uros. kilpailuarvostelu: juk 1. säkä: 40cm. Rodunomainen lähestyessä.
Olen kuitenkin tyytyväinen Topiin ja itseeni molemmilla meni kokemukseen nähden hyvin.


Hieno vuotias poika! <3
Meijän vuoron jälkeen katsottiin loput beaglet, jonka jälkeen käytiin vähän kiertelemässä torilla.

Sain metrilakuja! <3
Topille ostettiin sian saparo palkinnoks ja mulle (kuvissakin näkynyt) hihatasku, johon saa laitettua kehä numeron. Itse ostin vielä puolentoista litran jaffan jota litkin loppu päivän, koska olin jo juonut 1 litran sodastream pulloni tyhjäksi ennen Topin kehää.

Kotiin päästyäni lösähdin sohvalle, kiersin kerran talon läpi ja hyppäsin äidin autoon ja lähdimme heti kohti mökkiä auto täynnä mun tavaroita. Toimme siis mun koko muutto kuorman mökille, koska lähdemme täältä suoraan lauantaina Forssaan ja sunnuntaina sieltä aamulla Ypäjälle.
Tää viikko menee siis mökkeillessä, siitä lisää seuraavissa postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti