tiistai 8. huhtikuuta 2014

60. Kouluruoka (äänestetyin postausidea)

Hejsan!
Mistäkäs mä aloittaiasin?!


Meidän koululle (Nilsiän Yhtenäiskoulu) tuodaan ruoka Blue Service (Fazer):ilta. Sieltä on tullut ruoka joulusta alkaen, kun Nilsiä liitty edellis vuonna Kuopioon (>.<) Ennen sitä ruoka tuli ISS:ltä. ISS:n ruoka oli kohtalaista minusta, välillä kauheeta välillä jopa syötävää ja hyvää. Silloinkin suurin ongelma oli maustaminen. Kuten voi arvata, eihän kaikkia voi miellyttää, kun sama kakka menee päiväkoteihin, vanhainkoteihin, kouluihin sunmuihin.Hyvä puoli ISS:sä oli että meille tarjottiin ilmaista sekä maksullista välipalaa.
Heti kun tuo nykyinen Blue Service tuli ruuan laatu nousi kohisten. MUTTA, ilmainen välipala otettiin pois, kun eihän sitä nyt koululaisille voi edes näkkäriä ja vettä antaa ilmaseks, sehän ois kauheeta tuhlausta! Takaisin aiheeseen... ruokaan. Ruoka oli heti paljon parempaa, mutta erilaista.

Siihen tottuminen vei hetken. Uutuuksia tuli, joka päivä täysjyväleipää, joka viikko juustoa leivän päälle, nuudeleita,  SALATIN KASTIKKEET (ah, valkosipalikastike! <3 ), ynnä muuta kivaa. Tätä jatkui pari kuukautta, kunnes perunoiden laatu tipahti maan ytimeen asti. Käytännössä ne perunat oli 1. Raakoja 2. Nihkeitä 3. Täynnä mustia laikkuja. Joskus parhaillaan saattoi olla koko peruna ihan musta sisältä ja päältä. Noh, sen jälkeen meille tulikin eka mielipide kysely jossa ilmeisesti aikas moni valitti perunoista. Seuraus= Ei perunoita kuukauteen. Outoa. Nyt meillä kylläkin on taas perunoita ja paljon parempi laatuisia, onneksi.
Ruoka on yllättävän hyvää ja monipuolista. Niin ja hedelmiä on tarjolla joka viikko vähintään kerran.

Välipala on maksullinen ja paljon paremmin viime vuotiseen verrattuna (2€ könttä hinta=kuivasämpylä, mehu, jugurtti/hedelmä), tarjolla on kaakaota, mehua, maitoa, vettä, kiisseliä, sämpylää, leipää, karjalanpiirakkaa, jugurtteja, puuroa ja paljon erilaisia hedelmiä.

tämän postauksen kuvat on otettu Petran kännykällä.
Ompas siinä pitkä lista kaikkee. Ja saa ottaa vaikka kaikkia jos haluaa (ennen sai vaan nuo kahen euron könttähinnan jutut), koska kaikki on hinnoiteltu erikseen, mitään ei oo pakko ostaa jos ei halua. Ja  ei tarvii enää käteisenkään kanssa taisella, kun ruokalassa on korttimaksupääte, sekä mahdollisuus ostaa kerralla 7€:n Välipalapassi, josta ruksitetaan aina euro määrä yli, kun on "ostanut".

Sellaista meidän koulussa. Kertokaa toki tykkäsittekö tällasesta postauksesta ja kommatkaa millasta teillä on? :)

 Kiittää!





3 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Ja kuvien perusteella teiän ruuat on parempii ku meiän koulussa...Voin joskus näyttää sulle mun puhelimesta nii verrataa;)

    VastaaPoista
  2. Minäminäminä :'Ddd pöö <3 ja mun ompputaide :')))))

    VastaaPoista