keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

66. Taksvärkkeilyy

Mulla oli siis eilen (ti 22.4.-14) taksvärkki. Olin aiemmin kysynyt Tahko Areenalta , että pääsenkö sinne tv:hen (tv=taksvärkki) ja vastaus oli myöntävä. Sovittiin myös samalla, että työt alkaa klo 8. Tässä siis kaikki perus tieto, joten aloitetaan kertominen Tiistai aamusta.

Herätys soi noin klo 6.30. Söin aamiaisen ja pakkasin tavarani rauhassa. Vaihdoin tallivaatteet päälle ja varmistin että kaikki oli mukana (siltikin itse lappu taksvärkistä jäi kotiin). Laitoi itselleni evääksi Tosi Tummaa Reissumiesleipää krakovalla ja juustolla, sekä klementtiinin ja keksin ja tietty vettä juomapulloon. Kotoa lähdin hiukan myöhässä aikataulusta klo 7.25. Poljin siis pyörällä uuttareittiä pitkin Tahkolle. Kuuntelin mp3:sta samalla musiikkia, koska eihän nyt ilmankaan voi (koska musiikkiholisti)! Tallilla olin perillä noin 7.50.
Kesti hetken aikaa, että älysin missä Tarja oli, mutta kun kuulin issikoiden ryntäävän tarhaan, myös ihmisen löytäminen oli helppoa ja arvattavaa. Pääsin heti hommiin, joka oli hyvä, koska tyhjänpanttina oleminen on ärsyttävää. Siivoiltiin issikkalaa ja täytettiin kottarit heinillä jo valmiiks päivää varten, levitettiin issikkalaan heinät valmiiks iltaa varten. Siinä vaiheessa kello oli about 9 ja kaksi muuta taksvärkkiläistä (jaanan blogiin) tuli seuraamme. Kun issikkala oli hoidettu, siirryttiin uuteen talliin. Vietiin osa hepoista ulos ja osa karuselliin, sen jälkeen siirryttiin siivoomaan karsinoita, sekä laittamaan karsinoihin uudet heinät (en oo ihan varma missä järjestyksessä tää meni, mutta luultavasti näin). Minä siivosin 3 karsinaa ja kaks muuta tv:läistä siivos 2 ja muut työntekijät loput. Kello tais olla sillon jotain 11 kun saatiin talli redi. Sen jälkeen otettiin hepat pois karusellista ja vietiin suoraan tarhoihin. Sittempä myökin siirryttiin talikoiden kanssa ulos siivoomaan tarhoja. Siivottiin niitä vähän yli 12 asti, jonka jälkeen lähdettiin lounaalle Ravintola Kaislaan. Namm! Tarja oli kyllä paras ku tarjos meille ruuatkin.
Kuva otettu hyvinkinlaillisenkyytimme sisältä tulossa syömästä! :D

Ja minä hyvinkinlaillisessa kyydissä! XD

Halukkaat saavat toki arvata mistä "hyvinkinlaillisestakyydistä" oli kyse. Tultuamme takas tallille jatkettiin tarhojen siivousta. Seuraavissa kuvissa näette innokkaan apulais-issikkani ja muun lauman (yhtä lukuunottamatta joka ei näkynyt kuvassa).


Issikoiden tarhan jälkeen siivottiin vielä tuolla kuvan taustalla näkyvät pikkutarhat (3kpl, kolmatta ei näy kuvassa). Mitähän me sen jälkeen ees tehtiin!? En mä enää muista...
Hmm... Me taidettiin ottaa pari heppaa, Minni(?) ja Putteri. Alettiin laittamaan niitä tuntilaisia varten valmiiksi. Minni oli "vähän" hankalampi laittaa (ryntäissä olevan kipeän haavan takia, voivoi niitä heppoja, kun tarhassa riekkuvat) joten laitettiin sitä Jaanan kanssa kahdestaan. Kolmelta tulivat tuntilaiset, silloin selvisikin että vain Minnin ratsastaja ratsastaa ja Putteria ei tarvitakkaan. Mutta koska Tarja pyysi, ratsastettiin Putteri kolmestaan kentällä samalla kun Minnillä pidettiin tuntia. Mä ratsastin sillä eka. Putte oli tosi kiva, aluksi sen ravi tuntui tosi isolta, mutta siihen tottui nopeasti. Tein paljon sekalaisia tehtäviä, ympyröitä sunmuita ja yritin pysyä pois tieltä. Yksi nurkka oli sille aluksi tosi hankala, mutta kun siitä vain ratsasti useamman kerran peräkkäin niin kyllä se siitä sitten suostui menemään ja taipumaan. Putterin laukka oli mun mielestä aika iso, mutta oikein mukava istua, tykkään! Koko hevonen oli musta ihana ja mukava ratsastaa ja se kulki tosi helposti pyöreenä ja muodossa melkein automaattiesti! Harvoin tulee sellaisia hevosia eteen. Seuraavaksi sitten muutamia kuvia Putterin ratsastuksesta Ja huom kyydissä en ole minä, siksi ratsastaja on häivytetty pois! 





Kun me kaikki kolme oltiin ratsastettu, hoidettiin Putte loppuun ja lähdettiin hakemaan kaikki loputkin hepat sisälle. En enää tiedä mitä kello silloin oli, mutta arvelen sen olleen noin viisi. Käytiin vielä Vanhan tallin toimistossa Tarjan kanssa hakemassa taksvärkki rahat, jonka jälkeen lähdin (tai siis me kaikki lähdettiin) takaisin kotiin. 
Minulla oli oikein mukava päivä ja varmaan käyn joskus uudestaankin. :)

Lopuksi: PYYDÄN ANTEEKSI KAIKKIEN TÄMÄN POSTAUKSEN KUVIEN HUONOA KÄNNYKKÄKAMERALAATUA, mutta toivottavasti saatte jotain selvää ettekä kuole/takerru kuvien huonoon laatuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti