maanantai 6. tammikuuta 2014

25. New Pony! :3 and Bowling

Hei!
Kävin eilen (5.1.2014) ratsastamassa Essillä. Talli oli muuttunu aika paljon, kun sinne oli rakennetu kaksi uutta karsinaa.


Ja sinne oli tullut kaksi uutta heppaa. Nuorehko poni herra Herr Dilan eli Dilan
(kuvat siis tunnin jälkeisiä)





ja kokeilussa (eli Vanillea ei siis ole vielä ostettu!) meijän omalta kylältä mulle jo ennestään tuttu suokkiputte Vanille.





Sain siis valita tunnille melkein kenet vain. Mulle oli ihan sama, koska tykkään kaikista hepoista yhtä paljon. Niitä kun on niin vaikea vertailla ja valita mieluisinta, kun 1. ne on niin erilaisia kaikki 2. en oo kerenny tutustua niihin kunnolla 3. oon surkee valitsemaan! :D
No päädyin sitten kokeilu halussani Dilaniin. Dilan oli aivan ihana karsinassa ja käytävällä, kun laitoin sitä kuntoon. Se oli oikein mukava ratsastaa ja yllättävän herkkä istunnasta. Siinäkin hepassa omat haasteensa, niinkuin kaikissa muissakin, mutta tykkäsin. Mä yleensäkin pidän hepoista joiden kanssa pitää tehä töitä ja ettei se anna ilmaseks kaikkee. :P

Yks tehtävä mitä mentiin (työstettiin/menttin enimmäkseen siis käyntiä ja ravia) ja siis jonka muistan XD oli tämmönen:



Tehtiin tuota yllä olevaa lopuks sit koko ajan ravissa.
Tehtiin myös siirtymisiä ja pysäytyksiä. Ja lopuks koska meni niin hyvin, laukattiin pitkiä sivuja ja lyhyelle sivulle siirryttiin raviin/käyntiin ja tehtiin voltti ja sitten taas uus nosto nurkasta. Dilan tekee vähän hassun pomppu laukannoston välillä, mutta meni pari kertaa niin että ei tullu pomppua ollenkaan :D
Kun laukka sujui mentiin vielä keskiympyrää, joka sekin meni ihan hyvin. Laukkaamisen jälkeen otettiin loppu ravit ja käveltiin vielä vähän kentällä, jonka jälkeen lähdin kiertämään ponin kanssa pienen maasto lenkin knetän ja tallin takaa. Se on ihan mukava reitti, 50/50 ylämäkee ja alamäkee :D Eka kerta sillä maastossa niin oli kovat "hirnumiset" kavereille! XD Se ei siis hirnu ees niinku oikeet hepat, se on semmone heliumheppa! Mutta asiaan... Dilan oli tosi varmajalkainen ja mukava, vaikka välillä hirnukin ja oli hirmu valpas hörökorva :P Sillä vois olla mukava mennä joku päivä maastoon pidemmällekkin kun niin luottopollelle tuntu. Poni oli sit ihan hikinen kun tultiin takas talliin, että kävi jo vähän sääliks.
Kun olin laittanu Dilanin tunnin jälkeen, Essi pyys mua purkamaan Walman taivutusletit sillä aikaa kun he menivät kahville. Walman mielestä se oli tosi ällöö kun piti purkaa letit tietysti myös niskasta, jonne ei siis todellakaan sais sen mielestä koskee! XD Lettien purkamisen jälkeen napsin kuvia kaikista hepoista ja sitten kun Essi tuli takas niin vaihettiin kaikille ulkoloimet (jotka siis sitä tarvitsi) ja heitettiin hepat pihalle. Sen jälkeen soitin iskän hakemaan.

and Bowling...

About puol neljä iskä oli mua hakemassa ja oltiinkin valmiiks myöhässä keilahallilta. Meidän olisi siis pitänyt lähtee kotoo puol neljä menemään Iisalmeen keilahallille, mutta vähän myöhästyttiin, kun tallilla meni vähän pidempään (ei siinä mitään). Ajettiin sit äkkiä kotiin vaihtamaan vaatteet ja äkkiä vaan autoon ja auton keula kohti Iisalmea. Iskä siis vetää Iisalmen Pelixiirissä keilakoulua, jossa mäkin nyt aloin käymään. Keilakoulu alko viideltä ja meijän piti olla puol viis mut oltiin vartin vaille ja ihan hyvin kerettiin.
Heti keilahallille päästyä tilasin itelleni semmosen jännän täytetyn lämpimän paistetun patongin, omnom! <3 söin sen ja menin sit mukaan keilaamaan. Harkattiin mm. heiluria ja erilasia paikkoja.
Kuvia tulee huomenna  päivitän ne tähän sit, nyt moikka <3

NONI tässäpä ois niitä kuvia keilailuista! ;) Nämä siis ei oo valitettavasti tuolta kertomaltani keilaus kerralta, vaan siltä edelliseltä kerralta Rauhalahdesta ja Iisalmesta Pelixiristä aikaisemmin otettuja).












Tyytyväinen keilaaja?! :D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti